Laadpalen

Op zoek naar een laadpaal, laadkabel of wallbox voor je elektrische of hybride auto?


e-Plug helpt je op weg met de juiste laadoplossing voor jouw situatie. Ga steeds zorgeloos de baan op dankzij onze packs met laadoplossingen voor thuis én onderweg:


  • Een comfortabele laadoplossing voor thuis die bij je past
  • Inclusief professionele installatie
  • Een laadpas met toegang tot duizenden laadpalen in 25 landen
  • Optimaal fiscaal voordeel

AC LADEN (STANDAARD LADEN)


In het dagdagelijkse leven gebruiken we allen wisselstroom (AC) voor alle toestellen. Dit gebeurt via een monofasige of een driefasige aansluiting an het net. Dergelijke netaansluiting is ook perfect om elektrische voertuigen te laden, en wordt bijna overal gebruikt in private en semi-publieke omgeving. Afhankelijk van het beschikbare vermogen van uw aansluiting kan op 16A of 32A worden aangesloten. Finaal is het uw wagen die de laadsnelheid bepaalt. Stekkers zijn hier van het type 1 of type 2.

DC LADEN


Een wagen laden met gelijkstroom (DC) vergt een ander soort station met transformator en een hoger vermogen (125A of meer). Bij gelijkstroom wordt de stroom rechtstreeks aangesloten op de accu die ook DC is. Dergelijke toestellen zijn hierdoor duurder, maar ze versnellen het laadproces sterk. Dit is de ideale manier om te laden in publiek omgeving zoals op snelwegen.
Niet alle wagens beschikken over een DC aansluitingspunt. Stekkers zijn hier van het type CHadeMO of CCS (Combined Charging System)