Thuisbatterijen

Waarom een thuisbatterij kopen?


Door het verdwijnen van de terugdraaiende teller, dreigt een belangrijk voordeel van zonnepanelen verloren te gaan. Gelukkig nam de ontwikkeling van thuisbatterijen de afgelopen jaren een hoge vlucht.


Voordelen van een thuisbatterij


  1. Je thuisbatterij stockeert je zelfopgewekte groene stroom, waarna je deze verbruikt op het moment dat jij de elektriciteit nodig hebt. Met het kopen van een thuisbatterij drijf je het percentage van zelfverbruik eenvoudig op tot 65%. Je verhoogt dus fors het rendement van je zonnepanelen, waardoor je maandelijkse elektriciteitsfactuur verlaagt.
  2. Met een thuisbatterij gebruik je minimaal het elektriciteitsnet, waardoor je extra bespaart op de netvergoeding op je elektriciteitsfactuur.
  3. Met een thuisbatterij vergroot je jouw onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet.
  4. Dankzij onze intelligente batterijsystemen verloopt alles automatisch en wordt de wisselwerking tussen je zonnepanelen en thuisbatterij geoptimaliseerd. Het systeem balanceert voortdurend tussen het stockeren van zelfopgewekte elektriciteit, verbruik van het net én verbruik van de batterij.Welke premies bestaan er voor de thuisbatterij?


* Tot eind 2024 voorziet de Vlaamse overheid een premie voor de installatie van een thuisbatterij.
* Deze subsidie zal elk jaar dalen en eindigt op 31 december 2024.


*Het premiebedrag is afhankelijk van de grootte van jouw thuisbatterij. Hierbij kan de premie nooit meer bedragen dan 40% van de investeringskosten.


*In 2023 krijgen thuisbatterijen van 0-4 kWh een bedrag van €150/kWh. Alles wat boven de 4 kWh ligt, krijgt €125/kWh toegekend.


* De premie is geplafonneerd tot max. €850.