Zonnepanelen

De zonnepanelen zetten de zonne-energie om in elektriciteit


Met zonnepanelen ben je je eigen energieleverancier, en ook nog eens op een duurzame manier! Zonnepanelen wekken elektriciteit op, door het licht van de zon op te vangen en om te zetten naar stroom. Zonne-energie is net als windenergie en waterenergie een vorm van groene energie, wat inhoudt dat de energie praktisch onuitputbaar is en duurzame stroom levert. Hoewel de zon van ons zeker vaker mag schijnen in Nederland, hebben we toch gemiddeld 4,38 uur zonlicht per dag. Daarom zijn zonnepanelen uiterst geschikt voor gebruik in Nederland en bovendien wordt het ook steeds zonniger in ons land, wat het alleen maar interessanter maakt! Het hebben van zonnepanelen wordt steeds populairder, mede doordat de aanschaf de laatste jaren een stuk goedkoper is geworden. Zonnepanelen bestaan uit twee lossen cellen die van materiaal zijn gemaakt wat stroom geleidt wanneer hier licht op valt. Om het meeste zonlicht op te vangen, worden zonnepanelen gericht op het zuiden en idealiter in een hoek van 36 graden geplaatst. Wanneer de zon op deze zonnecellen schijnt, ontstaat er een elektrische stroom tussen de positieve lading op de cel en de negatieve lading die zich hieronder bevindt, wat gelijkstroom wordt genoemd.

De omvormer zorgt voor bruikbare energie


De zonnepalen omvormers vormen in principe het belangrijkste gedeelte van de complete zonnepanelen installatie. De omvormer zorgt er namelijk voor dat de gelijkstroom die wordt opgewekt met de zonnepanelen, omgezet kan worden in wisselstroom. Alle apparatuur in huis werkt op 230 volt wisselstroom en met de omvormer wordt het mogelijk om de opgewekte elektriciteit ook daadwerkelijk te kunnen gebruiken. Welke omvormer het meest geschikt is voor jouw zonnepanelen ligt aan de schaduwvorming op het dak en het vermogen van de zonnepanelen. Wil je weten welke omvormer het meest geschikt is voor jouw zonnepanelen? Neem contact met ons op voor advies.


VOORDELEN VAN ZONNEPANELEN


* De voordelen van zonnepanelen voel je meteen in je portefeuille (lagere elektriciteitsfactuur).


* Van de Vlaamse overheid krijg je voor het laten plaatsen van zonnepanelen een eenmalige premie tot max. 750 euro vanaf 2023.
Zonnepanelen verlagen het E-peil van je woning.


* Voor nieuwbouw zijn zonnepanelen vrijwel noodzakelijk om aan de strenge energienormen te voldoen.
Sterker zelfs, zonnepanelen laten de waarde van je woning stijgen.


* Je wekt groene stroom op en helpt met het terugdringen van de CO₂-uitstoot.


Offerte aanvragen

Feel free to to reach out to us - we’d love to talk to you!